Francesc Juzgado (PSC) torna a l’alcaldia de Parets després de la moció de censura a Jordi Seguer (ERC). Foto: Arxiu Línia Vallès

Amb 9 vots a favor (els del PSC i dos de Sumem Esquerres), 6 en contra (ERC i Parets per la República) i una abstenció (Cs), avui s’ha aprovat la moció de censura que posa fi al govern del canvi a Parets liderat pel republicà Jordi Seguer i torna a donar l’alcaldia al cap de llista socialista i exalcalde paretà, Francesc Juzgado.

Decepció, ressentiment i traïció són els sentiments que s’han respirat durant la sessió plenària d’aquest matí. Una sessió que ha començat amb la sorpresa de l’absència de Lluís Moreno, regidor de Sumem Esquerres que no hi ha assistit, i una queixa de la portaveu d’ERC, Kènia Domènech, la qual ha lamentat que la presidència del Ple (la regidora de Sumem Esquerres Rosa Martí) hagués decidit que l’ordre de paraula s’establís en funció de l’edat, deixant així els republicans sense possibilitat de rèplica. “S’ho han fet venir bé perquè no puguem rebatre i ens quedem sense saber els motius de la moció. Això només demostra un altre cop la covardia d’aquesta decisió”, ha afirmat Domènech.

La portaveu de Parets per la República, Neus Jordà, ha demanat disculpes als votants del govern del canvi. “Hauríem d’haver vist el que hi havia darrere d’aquest pacte amb Sumem Esquerres. No els preocupaven els nostres projectes, sinó només el cartipàs, els sous i quina visibilitat tindria la seva portaveu”, ha argumentat, entristida, Jordà, considerant que avui s’ha viscut un “atemptat contra la democràcia” a Parets.

“INCAPACITAT PER GOVERNAR”
Segons la regidora de Sumem Esquerres Casandra Garcia, la decisió de trencar l’actual govern està justificada perquè, en paraules seves, Seguer està “incapacitat per governar”. “Nosaltres vetllem perquè les persones incapacitades per governar no puguin fer mal al nostre poble. Som el seny i seguirem sent el canvi. Som la garantia perquè la política local no s’utilitzi de trampolí cap a altres carreres polítiques”, ha manifestat Garcia.

“Francesc, tot i la moció de censura ens posarem a la teva disposició i us deixarem la mà estesa per seguir treballant en tots aquells projectes que tinguin interessos públics i no personals”, ha assegurat l’ara ja exalcalde Seguer abans de la votació.

Sumem Esquerres, fins ara soci de govern amb ERC i Parets per la República, ha impulsat aquesta moció de censura amb el PSC per forçar el canvi d’executiu al municipi, que a partir d’avui torna a tenir una alcaldia socialista.

Moció de censura a Seguer: Sumem trenca el govern paretà