Imatge virtual del resultat final de les obres. Foto: Ajuntament

L’acte oficial d’inauguració del Parc del Sot d’en Barriques, que l’Ajuntament va anunciar que es faria aquest diumenge, queda suspès. El motiu és que l’activitat infringia la Llei Orgànica del Règim Electoral, una normativa que prohibeix la inauguració d’espais públics a partir de la convocatòria de les eleccions perquè es podria confondre amb un acte de propaganda electoral.

Tot i això, des de l’Ajuntament expliquen a Línia Vallès que l’espai sí que s’obrirà a la ciutadania, concretament a les dotze del migdia, i a partir de les set de la tarda es posaran en marxa les llums i les fonts de colors del parc.

D’aquesta manera, queden suspeses totes les activitats que s’havien previst dins de la inauguració d’aquest espai públic, com les intervencions institucionals o les propostes de les entitats locals que havien confirmat la seva participació en la jornada, com els Diables de Parets.

UNA DEMANDA DE L’OPOSICIÓ
Des de l’oposició ja havien alertat sobre l’incompliment d’aquesta llei a l’Ajuntament. De fet, ERC va ser el primer partit que va demanar públicament la setmana passada que es cancel·lés l’acte per no incomplir la normativa de la Llei Orgànica del Règim Electoral.

D’altra banda, els membres de Sumem Esquerres a Parets es van adherir a la demanda d’ERC i van anunciar dilluns que havien comunicat per escrit a la Junta Electoral de la província de Barcelona que impedís la inauguració del parc del Sot d’en Barriques per incomplir la citada normativa.