Imatge d’un pas a nivell de l’R3. Foto: Àlex Recolons / ACN

Just abans de Setmana Santa es coneixien els detalls de les obres que Adif tirarà endavant a l’R3 entre Parets i La Garriga. En total, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana gastarà 18,4 milions d’euros en la remodelació de les vies i les estacions de Parets, Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i La Garriga. La inversió servirà per duplicar les vies d’aquest tram de l’R3 i així es permetrà una major circulació de combois per la línia. L’objectiu final d’aquestes obres és reduir el temps d’espera dels viatgers i el temps dels viatges.

A aquests arranjaments cal afegir la remodelació de les quatre estacions afectades, que principalment suposarà l’ampliació de les andanes fins als 210 metres. També se substituiran els passos de vianants entre andanes per passos inferiors adaptats per facilitar l’accés a les persones amb diversitat funcional.

Davant d’aquests notables canvis que hauran d’efectuar-se en 28 mesos, ERC Parets ha demanat al consistori municipal la convocatòria d’una comissió informativa de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament. L’objectiu d’aquesta demanda és, segons els republicans, poder conèixer exactament com serà la remodelació de l’estació de Parets.

“Les millores anunciades no parlen en cap cas del projecte de nova estació de tren i de park & ride que el Govern Plural va negociar fins a la presentació de la moció de censura per part de Sumem Esquerres i el PSC”, ha afirmat la formació republicana.

D’altra banda, Jordi Seguer ha assegurat que “no hi ha un consens a la població sobre l’actuació que es vol fer” i que afecta el riu. “No ens agraden les crítiques que han sortit sobre la possible destrucció de l’hàbitat de moltes espècies i de les accions de la maquinària en la llera del riu”, ha dit.