D’esquerra a dreta: Kènia Domènech, Jordi Seguer i Neus Jordà. Foto: ERC

Per si la moció de censura contra l’alcalde Jordi Seguer no havia encès prou els ànims de la política paretana, el 8 de febrer, el nou govern format pel PSC i Sumem Esquerres va acabar d’obrir la capsa de pandora. L’executiu encapçalat per Francesc Juzgado feia dues setmanes que era al poder i va acusar l’exalcalde d’haver deixat sense pagar prop d’un milió d’euros en factures.

L’assumpte encara cueja al municipi i el passat 8 d’abril ERC i JxCat van convocar una roda de premsa per justificar la seva gestió. La compareixença anava acompanyada d’una novetat: el 25 de març, a petició de l’oposició, l’Ajuntament va enviar un informe de la intervenció municipal sobre les factures pendents de 2020.

Segons les formacions independentistes, el document desvela que l’acusació del PSC i Sumem és “una manipulació”. “Amb data prèvia a la moció, només van quedar sense aprovar factures per valor de 32.903 euros. I pel que fa a les aprovades, només tenien data de pagament previ a la moció 207.000 euros aproximadament, una xifra que dista moltíssim de la que s’ha publicat”, van explicar.

Així mateix, segons ERC i JxCat, les factures fetes públiques pel govern el 8 de febrer es basen en una foto fixa del 21 de gener. “Pocs dies després, i molt abans del comunicat de premsa, s’havia passat de 575 factures pendents a 445, amb uns 200.000 euros menys”, afirmen.

És per tot això que ERC i Junts per Catalunya han exigit al govern municipal una “rectificació pública per corregir la informació falsa”.