Un dels detinguts per la ‘rave’ de Llinars sortint dels jutjats de Granollers. Foto: Gemma Sánchez / ACN

Mentre la majoria de persones celebrava unes campanades de cap d’any seguint les normes de seguretat sanitàries per prevenir el rebrot de Covid-19, a Llinars els bafles ressonaven en una gran festa que ha fet qüestionar-se la responsabilitat civil dels seus participants. De moment, la magistrada del jutjat d’instrucció número 1 de Granollers ha deixat en llibertat amb càrrecs els dos detinguts per aquesta ‘rave’, els quals hauran de comparèixer periòdicament al jutjat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha detallat que la causa està oberta pels delictes de resistència i desobediència. Els dos arrestats són una dona holandesa de vint-i-nou anys i un home de vint-i-dos anys veí de Tarragona. Segons ha detallat l’advocada que els representa, els dos han negat conèixer-se abans de la festa i han denunciat haver estat arrestats a l’atzar entre totes les persones que eren a la nau.

D’altra banda, la patronal de l’oci nocturn Fecasarm i la plataforma estatal de l’oci nocturn i l’espectacle Spain Nightlife han anunciat que es personaran com a acusació popular en el procés judicial. Les dues entitats consideren que “no es pot permetre” que festes com la de Llinars “quedin sense el càstig més elevat que preveu la normativa”.

MULTES DE FINS A 600.000 EUROS
En paral·lel a la causa penal, la defensa dels dos detinguts està a l’espera que els notifiquin si també se’ls investiga administrativament per haver vulnerat la normativa vinculada a les restriccions sanitàries. En aquest cas, s’exposen a multes que poden arribar als 600.000 euros.

Pel que fa a les 215 persones identificades en el marc del mateix operatiu de desallotjament de la ‘rave’, aquestes també s’exposen a sancions per haver infringit les restriccions de la pandèmia, amb possibles multes de fins a 3.000 euros, segons han detallat fonts policials. Un centenar dels identificats són de nacionalitat espanyola, mentre que també hi havia 35 francesos, 10 italians i 10 andorrans, a més de persones procedents d’Àustria, Holanda o Luxemburg.