El nombre d’ingressats per Covid a l’hospital molletà creix. Foto: Arxiu

La situació epidemiològica a Mollet és crítica. Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’índex de risc de rebrot s’ha situat, aquest dimarts 2 de març, als 413,71 punts, cosa que suposa un índex “molt alt” i supera en quasi 100 punts el registrat la setmana anterior. A més, la taxa de reproducció de la Covid-19 és d’1,48, és a dir, per sobre de l’1 que estipula que els contagis estan creixent, i 20 dècimes més alta que fa set dies.

No són les úniques dades que demostren el moment crític que la capital baixvallesana està vivint. En els darrers set dies s’han detectat 90 nous casos de coronavirus que fan un total de 154 si els analitzem en referència a les dues últimes setmanes. “També pugen a 31 el nombre de persones ingressades confirmades amb Covid a l’Hospital de Mollet”, afirmen des de l’Ajuntament. Són 14 més que l’anterior setmana. Així, l’Ajuntament puntualitza que recentment s’han produït dues defuncions.

D’altra banda, el consistori ha volgut valorar positivament el municipi en altres termes. “A Mollet ja s’han vacunat 2.851 persones en primera dosi i 1.099 en segona”, expliquen des de l’Ajuntament. “El nombre de grups escolars confinats ha minvat i ara són quatre els grups aïllats”, afegeixen. En total sumen 120 persones confinades, de les quals 12 són positives.

Tot i que les xifres empitjoren, els casos de persones que es salten les restriccions continuen presents al municipi. En aquest sentit, la Policia Municipal va posar 16 denúncies el cap de setmana passat, dues d’elles en dos bars per consum al carrer.