Un home circula amb patinet elèctric. Foto: Aj. de Martorelles

Canvis en la normativa de circulació per als veïns que es desplacin fent servir patinets elèctrics. Des del passat dia 2, amb l’entrada en vigor de les reformes en la circulació de vehicles impulsada per la Direcció General de Trànsit, hi ha hagut canvis per als usuaris d’aquests vehicles, però l’Ajuntament de Martorelles vol anar més enllà i aprovarà una ordenança perquè també sigui obligatori fer servir el casc.

Aquests vehicles no podran circular per les voreres ni per les zones de vianants i tampoc per vies interurbanes, travessies, autopistes i autovies que passen per poblacions ni en túnels urbans. A més, el límit de velocitat serà de 25 quilòmetres per hora. De la mateixa manera, els patinets hauran de complir les normes de circulació, igual que fan la resta de vehicles: els conductors podran ser sotmesos a la prova d’alcoholèmia i no podran fer servir auriculars mentre estiguin circulant. Igualment, hauran de tenir un certificat de circulació vigent.

SE SUGGEREIX ASSEGURANÇA
Aquesta modificació de l’ordenança que el govern de Marc Candela vol impulsar també fixarà els 16 anys com l’edat mínima amb la qual es podrà circular fent servir patinets elèctrics i recomanarà els usuaris d’aquests vehicles que es facin una assegurança.

El regidor de Mobilitat Gerard del Caño, ha apuntat que en els pròxims mesos s’actualitzarà la senyalització dels carrers per adequar-los a les noves normatives, tant per als patinets com per als altres vehicles.