La cadena humana de treballadors al voltant de l’Hospital. Foto cedida

Una cadena humana, reivindicativa, va encerclar aquest dimecres l’edifici històric de l’Hospital de Granollers. Sota el crit d’“enfortim la sanitat pública”, fa setmanes que els treballadors del centre sanitari granollerí han iniciat mobilitzacions per aconseguir més protecció dels treballadors per part de la direcció de l’Hospital, millores salarials i contractuals i una sanitat pública de qualitat per a tothom.

“Volem que la ciutadania i els altres cossos de protecció -Bombers i Policia- se sumin a les nostres reivindicacions perquè estem lluitant per millorar la sanitat de la comarca, que al final és un assumpte que ens afecta a tots”, explica la presidenta del Comitè d’Empresa de la Fundació Privada Hospital Asil Granollers (FPHAG), Fina Sánchez Brustenga. Una altra treballadora del centre mèdic diu a Línia Vallès que fa anys que la sanitat vallesana desprotegeix els seus treballadors; treballa amb ràtios baixes de personal que no permeten donar una atenció com cal; pateix fuga de personal qualificat; externalitza alguns serveis, com és el de la neteja; i no paga els incentius per objectius (DPO).

“La pandèmia només ha evidenciat unes ombres que s’arrosseguen des de fa temps a la sanitat vallesana. És una vergonya que haguéssim de treballar sense EPIs”, recorda Sánchez. És per això que els treballadors han decidit que no aturaran les mobilitzacions fins que aconsegueixin canvis reals. “Ara mateix estem esperant que l’alcalde Josep Mayoral, que també és el president de la FPHAG, ens confirmi si es construiran unes noves urgències”, conclou Sánchez amb un bri d’esperança.