Un agent controlant els vehicles aparcats al Montseny. Foto: Agents Rurals

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va anunciar ahir una bateria de mesures per limitar l’aforament de vehicles al Parc Natural del Montseny. En primer lloc, el Procicat aprovarà aquest divendres la limitació dels aforaments al parc, de manera que es tancaran els accessos per carretera un cop els aparcaments estiguin plens. Dins del Parc Natural del Montseny hi ha 1.045 places d’aparcament. Un cop estiguin plenes, un operatiu conjunt entre Mossos, Agents Rurals i personal del Parc establirà controls a les principals carreteres que hi donen accés. Marín va deixar clar que l’entrada a peu no es prohibirà i també es garantirà que els veïns dels municipis puguin accedir-hi. Una altra de les vies per entrar al parc serà la del servei de Bus Parc.

Marín va afirmar que “la pandèmia ha fet canviar els costums de moltes persones i famílies però no podem permetre que això afecti el nostre valuós patrimoni forestal”. “Regularem la capacitat d’entrada al parc a les portes del propi parc”, va remarcar. En concret, les carreteres del Montseny on s’establiran els controls seran la BV-5301 a Sant Esteve de Palautordera i al Brull; la BV-5114 a Campins; la BV-5115 a Gualba; i la GIV-5201 a Viladrau.

La nova mesura de regulació entrarà en vigor aquest cap de setmana i la idea és, segons Marín, “allargar-la en el temps fins que sigui necessari”.

MÉS INFORMADORS
Una altra de les mesures que s’ha pres en els darrers dies és l’augment del nombre de personal. En concret, al Montseny hi ha ara mateix 43 informadors (25 més) i 12 guardes. El que no es planteja la Diputació a dia d’avui és que els aparcaments del Parc Natural siguin de pagament. “Són totalment gratuïts i lliures i així seguiran”, van assegurar ahir.