Els activistes de la PAH van evitar un desnonament dimarts. Foto: PAH

L’Ajuntament ha anunciat aquesta setmana que preveu impulsar multes contra els grans propietaris de pisos buits que no els ofereixin a lloguer social o a la borsa d’habitatge local. Segons avança Som Granollers, el recentment aprovat decret llei 7/2019 de la Generalitat permetria al consistori tenir arguments de pes a l’hora de sancionar als tenidors de molts habitatges.

La decisió coincideix amb l’alerta de la PAH per una onada de desnonaments que, denuncia, s’ha produït en els darrers mesos. De fet, aquesta mateixa setmana hi ha hagut dos intents d’expulsar els inquilins de dos habitatges a la vila. El primer, al carrer Rafael de Casanova, va ser suspès per decisió judicial després que l’advocada presentés recurs.

Al segon, però, van ser els mateixos activistes de la PAH els que es van plantar a la porta de l’edifici i, segons expliquen, es va cancel·lar per “falta d’efectius policials”. Tanmateix, els agents que es van desplaçar en dos cotxes patrulla fins a l’indret, van advertir que “en el pròxim intent es comptarà amb tota seguretat de la presència d’antiavalots”. Davant d’aquesta situació, l’entitat reclama de forma urgent d’una alternativa per a la família que hi viu.

D’altra banda, tornen a demanar més opcions de lloguer social per a les famílies que no puguin fer front a les despeses del domicili.