El sistema fotografia els vehicles que passen en vermell. Foto: Google Maps

La Plataforma d’Afectats per les Multes (PAM) ha denunciat aquesta setmana que el sistema de semàfors foto-vermell -que fotografia els conductors que se salten un semàfor en aquest color- ja no tenen cobertura legal per multar perquè s’ha acabat el contracte amb l’Ajuntament. Segons expliquen, la relació contractual entre el consistori i l’empresa Aplicaciones Eléctricas ENE va acabar el 17 de gener passat. De fet, els afectats asseguren que així ho va reconèixer en el Ple el regidor de Seguretat Ciutadana.

El contracte, diuen, es va signar el 16 d’octubre de 2014, i tenia una duració de 5 anys improrrogables, amb un període per a la companyia de 3 mesos a partir del dia següent per fer tota la instal·lació del sistema.

Per això, des de la PAM expliquen que “totes les multes que s’hagin pogut imposar a partir del dia 17 de gener del 2020 són nul·les de ple dret”, ja que Aplicaciones Eléctricas ENE està “sense cobertura legal des d’aquest dia per seguir actuant a Les Franqueses”. Aquest fet l’hauria confirmat Agustí Morera, advocat de la plataforma.