Denuncien delictes contra el medi ambient. Foto: Eduard Batlles / ACN

L’entitat Ecologistes en Acció va denunciar la setmana passada l’empresa Ditecsa, dedicada al reciclatge de dissolvents i residus industrials, per delictes contra el medi ambient arran de l’incendi que va cremar bona part de la planta a Montornès el desembre. Els activistes han portat la companyia a la Fiscalia de Medi Ambient per les conseqüències que va tenir l’accident al riu Besòs, on es van vessar substàncies tòxiques que van provocar la mort de centenars d’animals, com les anguiles o els peixos.

Des de l’entitat, a més, denuncien irregularitats que l’empresa hauria perpetuat en altres plantes de l’estat, així com les sancions que la Generalitat va imposar sobre la fàbrica montornesenca per superar la capacitat d’emmagatzematge de residus establerta.

D’altra banda, mentrestant volen que cessi completament qualsevol activitat a la planta pels possibles riscos de patir un nou accident.

Cal recordar que Ditecsa va acomiadar prop de la meitat de la plantilla a finals de gener i encara es manté operativa tot i haver perdut bona part de la superfície de la instal·lació a causa del gran incendi.