Una imatge d’arxiu de la residència les Masies de Mollet. Foto: Google Maps

La Covid-19 torna a colpejar les residències vallesanes. La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès ha explicat, a Línia Vallès, que a la residència la Immaculada (Mollet) hi ha 13 avis amb coronavirus dels 38 residents habituals.

En aquest sentit, des d’aquesta plataforma lamenten que no “s’hagi après res de la primera onada de la pandèmia” i no entenen per què s’ha produït aquest brot “tan exagerat” d’infectats a la residència, ja que el centre està classificat com a verd (espai sense risc de contagis). “Si s’ha estès el virus entre els avis és perquè algun treballador l’ha portat de fora”, argumenten. Per això, des de l’entitat incideixen en la importància de fer testos diaris al personal que treballa amb un col·lectiu “tan vulnerable” com és el de la gent gran.

A més d’aquest fet, la mateixa plataforma també ha volgut recordar que la residència les Masies de Mollet està fent la funció “de coixí”. És a dir, que està servint per acollir residents amb coronavirus d’altres centres vallesans. “Fa poc hi ha hagut 29 avis infectats pel virus, molts dels quals procedien de Lliçà”, detallen des de l’entitat.

El Departament de Salut ha confirmat a aquest setmanari que a la comarca hi ha quatre centres per a gent gran que fan aquesta funció de “dispositiu de suport”: la residència les Masies, la Santa Rosa, la Palau i l’Asil Hospital de la Garriga. Segons Salut, s’han escollit aquests equipaments perquè tenen el “suficient espai” per acollir les derivacions d’altres residències. “Serveixen per donar suport als centres que per manca de llits, espai o personal no poden sectoritzar els avis quan es contagien”. “Ara ens agradaria saber si la Immaculada ho està fent bé”, conclouen, però, des de la plataforma.