El tuit on el portaveu de JxCAT a Granollers, Àlex Sastre, anuncia la seva sortida del PDeCAT. Foto: Twitter (@alexsastre83)

“La mateixa decisió que ha pres el president Carles Puigdemont la vaig fer efectiva el 31 de juliol. Ja no soc associat del PDeCAT. La seva direcció fa molt temps que no em representa i que va allunyar el rumb del partit d’allò que s’havia acordat col·lectivament. Ara miro endavant!”. Amb aquest tuit, el portaveu de JxCAT a Granollers i expresident comarcal del PDeCAT, Àlex Sastre, va anunciar ahir que havia deixat aquest partit el mes de juliol.

I no ha estat l’únic. Els alcaldes de JxCAT del Vallès Oriental s’han sumat a la sortida en dòmino del PDeCAT, com també ho han fet diversos alts càrrecs del partit: el paretà Jordi Turull, Josep Rull i tots els consellers de JxCAT de l’actual Govern de la Generalitat menys la titular d’Empresa, Àngels Chacón.

“Avui, conjuntament amb la resta d’alcaldes de JxCAT del Vallès Oriental, he comunicat la decisió de donar-me de baixa del PDeCAT amb la voluntat de seguir sumant per la llibertat del país i la prosperitat dels seus municipis des de Junts per Catalunya”, va piular ahir l’alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia.

Els altres alcaldes de JxCAT del Vallès Oriental que han pres la mateixa decisió són Francesc Colomé, de les Franqueses; Jordi Xena, de Santa Maria de Palautordera; Joan Mora, de Vallgorguina; Dani Fernández, de Sant Esteve de Palautordera; Marc Uriach, de Gualba; Joan Pons, de Vilalba Sasserra; Albert Rovira, de Fogars; i Miquel Parella, d’Aiguafreda.

Tot plegat no deixa de consumar la ruptura de JxCAT amb el PDeCAT, el partit hereu de CDC.