Dos dels punts de la Diada de l’ANC eren a Granollers. Foto: ANC

Si fa un any algú hagués preguntat els independentistes si hi hauria alguna raó que faria que l’Onze de Setembre deixés de ser multitudinari, la resposta hauria estat d’incredulitat o, directament, de negació rotunda. Però el coronavirus va obligar a repensar els actes de la Diada de dalt a baix, fins al punt d’haver de celebrar “l’11S més complicat de la història”, com reflexionaven des de l’ANC de Granollers l’endemà.

Precisament la capital, juntament amb Mollet, Montmeló i Sant Celoni, van ser els escenaris de les mobilitzacions convocades per l’ANC divendres passat. A Granollers la gent es va poder reunir a Can Mònic i a la cruïlla de la rambla de Josep Tarradellas amb el carrer de Josep Umbert.

A Mollet es van reunir unes 800 persones, repartides en quatre punts del centre de la ciutat. La secció local de l’ANC va organitzar una Via Catalana, a imitació del que es va fer en la Diada de l’any 2014.

La concentració de Montmeló va concentrar-se a l’esplanada del davant de l’estació de tren. Els actes van posar-se en marxa a dos quarts de sis de la tarda i van allargar-se fins a poc més tard de les set de la tarda.

Per últim, la secció local de l’ANC de Sant Celoni també va convocar la gent a tocar de l’estació de tren. La capital del Baix Montseny va ser l’epicentre de les mobilitzacions de la subcomarca i dels municipis més pròxims de la comarca de la Selva.

ACTES INSTITUCIONALS
En aquesta Diada atípica, però, no van faltar els actes institucionals dels consistoris. Granollers va celebrar l’ofrena floral de partits i entitats i el Ball de l’homenatge, mentre que a Mollet i la resta de municipis també es van optar per actes de petit format.