La Diputació es va reunir per tractar la situació. Foto: Miquel Codolar (ACN)

Més de 200 municipis del Vallès Oriental i la resta de Catalunya han rebut aquest agost una carta d’Endesa en la qual se’ls demana que paguin la meitat del deute que tenen les famílies vulnerables amb la companyia elèctrica o se’ls tallarà la llum. Davant aquest fet, la Diputació de Barcelona va celebrar dimecres una reunió per fer un front comú contra la demanda de pagament de l’empresa.

La presidenta de la institució Núria Marín va voler transmetre “tranquil·litat” davant l’allau de municipis afectats. A la vegada va demanar que “no es pagui absolutament res a Endesa” perquè el cas “es treballarà de forma conjunta”.

EL VALLÈS RESPON
Diversos ajuntaments vallesans van participar en la trobada, com és el cas de Santa Perpètua de Mogoda. La companyia ha amenaçat al consistori perpetuenc amb tallar el subministrament a 131 famílies del municipi si no abona la meitat de les factures pendents, que ascendeixen a gairebé 73.000 euros.

Jordi Seguer, alcalde de Parets -vila amb un deute de 35.000 euros-, també va assistir a l’acte. Seguer va ser clar via Twitter: “Les administracions respondrem de manera conjunta i no permetrem que es produeixi cap tall de llum”.

Un altre exemple és el de Granollers, que acumula un deute de més de 140.000 euros amb Endesa. L’alcalde de la capital de la comarca, Josep Mayoral, va ser un altre dels participants a la reunió.

En el cas de Mollet, l’alcalde Josep Monràs va exigir directament a la Generalitat que solucioni la situació al municipi, que compta amb 94 famílies desfavorides i un deute total de gairebé 122.000 euros.