Les fonts van protagonitzar l’onada de calor a Mollet. Foto: Ajuntament

Sense temps per recuperar-se de l’onada de calor, el Vallès Oriental fa front a una nova tanda d’altes temperatures que arribarà al seu màxim aquest cap de setmana. Afortunadament, la previsió indica que no serà ni tan prolongada ni tan intensa com la que ha tingut lloc aquests darrers dies.

I és que divendres de la setmana passada va ser una jornada de rècords als termòmetres de la comarca. Un dels exemples més clars va ser el de Granollers, que va arribar als 40,8 graus de màxima, la xifra més alta des que se’n registren les dades. Davant d’aquesta situació, la majoria d’ajuntaments van actuar per mitigar la calor.

A Mollet l’horari de les fonts es va ampliar, i van ser les grans protagonistes del cap de setmana, amb una gran afluència de veïns que buscaven refrescar-se. Parets també va seguir la mateixa proposta, i va obrir l’aigua matí i tarda. Per desgràcia per als molletans, dissabte un problema tècnic va deixar sense funcionar la piscina exterior de Ca n’Arimon. De fet l’Associació Famílies Nombroses de Mollet va anunciar que es queixaria al síndic personer pel suposat mal manteniment de les instal·lacions.

A Santa Perpètua el consistori va acordar l’entrada gratuïta a les piscines municipals per a embarassades, persones grans i infants. Aquesta decisió es va repetir a molts municipis, com Sant Fost, l’Ametlla o Canovelles.

AVÍS PER CONTAMINACIÓ
A banda de la calor, la contaminació també ha estat protagonista aquests dies. La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va anunciar dilluns una alerta pels alts nivells de partícules contaminadores PM10.