La comarca segueix conservant el seu potencial. Foto: Aj. de Granollers

La secció comarcal de Pimec va presentar, dimarts, un informe que situa el Vallès Oriental com la comarca més productiva del conjunt de Catalunya. Concretament, al Vallès la productivitat per empleat es va xifrar el 2018 en prop de 53.500 euros i el nivell de la comarca entre el 2013 i el 2018 se situa entre un 9 i un 12% per sobre de la productivitat global catalana.

El document recull l’evolució de les petites i mitjanes empreses entre aquests anys, període en el qual la xifra de vendes de les pimes del Vallès Oriental també ha estat superior a la del conjunt de Catalunya, amb valors que es mouen entre l’1,9 i els 2,3 milions d’euros. El sector industrial és el que factura més per empresa.

El president de Pimec Vallès, Daniel Boil, va destacar en la conferència de presentació online d’aquest informe que les empreses vallesanes “han guanyat impuls i han mostrat una dinàmica clarament positiva i de recuperació durant aquests últims anys”. Per la seva banda, el president de l’Observatori de Pimec, Modest Guinjoan, va afegir que prop de 4.700 empreses (602 més que el 2016) de la comarca han superat “els filtres de coherència”. La gran majoria, un 61,4% d’aquestes, són del sector serveis, un 24,5% de la indústria, un 13,2% de la construcció i un 0,9% del sector primari.

PLA DE REACTIVACIÓ
Sigui com sigui, divendres passat els representants de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA) van presentar a Granollers el full de ruta per a la reactivació econòmica de la comarca, que consta de 12 mesures i 76 plans d’actuació centrats, entre altres, a ajudar les empreses a tenir liquiditat per garantir-ne la supervivència.

I és que, malgrat l’informe de Pimec, les xifres de la situació actual mostren que l’impacte del coronavirus ha estat devastador: l’atur s’ha incrementat un 27% i hi ha 36.000 treballadors en ERTOs.