Un cotxe atrapat en una riera de Cardedeu. Foto: Bombers

El Vallès Oriental ha estat una de les comarques que més ha patit la violència del temporal Glòria. Rius desbocats, carreteres destrossades i ventades furioses s’han tornat una imatge habitual aquesta setmana. Un dels exemples més clars és el riu Congost, que al seu pas per Granollers va arribar a tenir el cabal més gran des de 1994 amb una xifra de 300 metres cúbics per segon. La força natural de l’aigua va arribar a destrossar dimecres un mur al marge del curs, al carrer Arquimedes, a banda d’altres malmeses a la llera.

Les afectacions de la tempesta, tot i que molt vistoses i espectaculars, no van provocar cap ferit greu. Tot i això, molts vallesans van patir ensurts, com dos veïns de Cardedeu que van quedar atrapats en cotxe mentre creuaven la riera de Vallforners i van haver de ser rescatatS per la Policia Local.

Per evitar situacions de major risc, des de Protecció Civil es va ordenar la cancel·lació de qualsevol activitat a l’aire lliure. Aquesta actuació va anar acompanyada d’altres de part dels ajuntaments i altres institucions. A Palautordera es van evacuar dimarts deu cases de la urbanització Can Bosc, que va estar molt afectada per les esllavissades derivades de la tempesta. A Caldes, en canvi, el perill principal va ser el vent. Dilluns les contínues i intenses ràfegues van fer volar una teulada sencera d’una casa que va anar a parar al pati dels veïns.

Des d’ahir, però, bona part dels ajuntaments de la comarca van començar a retirar les restriccions i els avisos per vent i pluges davant la millora del temps. Ara el Vallès Oriental espera recuperar la normalitat i reparar els danys que ha provocat el Glòria.