El tancament de bars i restaurants i el retorn de les mesures restrictives anunciades ahir per part dels responsables de Salut de la Generalitat deixen clar que ens trobem en un moment d’alt risc d’expansió del coronavirus.

De fet, observant el mapa es pot veure que en gairebé totes les ciutats i pobles del Vallès Oriental el risc és o bé alt o bé molt alt. Únicament els municipis amb menys veïns com Vallgorguina, Tagamanent, Figaró-Montmany, Santa Eulàlia de Ronçana, Fogars de Montclús i Vilalba-Sasserra poden dir que de moment no tenen unes xifres de possible rebrot preocupants.

A Granollers, per exemple, l’índex de risc frega els 750 punts, mentre que les dades acumulades de diagnosticats en els últims 14 dies són de més de 450 casos per cada 100.000 habitants.

Les dades de possible rebrot a Mollet, en canvi, són molt més elevades. El risc supera els 900 punts, tot i que la incidència acumulada de casos en les darreres dues setmanes és inferior a la de Granollers, amb 358 casos per cada 100.000 habitants.

Altres municipis importants, com Sant Celoni (encara que el Baix Montseny és possiblement la subcomarca menys castigada), les Franqueses, Parets, Caldes, Cardedeu i Canovelles també presenten risc alt o molt alt.

ELS INGRESSATS CREIXEN
Tant és així que la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers ha informat avui que ja té 50 positius ingressats, un terç més que la setmana passada.

L’Hospital de Mollet, en canvi, ha comunicat que segueix en la mateixa situació d’estabilitat que va comunicar la setmana passada, amb 15 persones ingressades per coronavirus.

Per la seva banda, a l’Hospital de Sant Celoni hi ha, a hores d’ara, 20 persones ingressades per Covid-19, vuit casos més que fa una setmana.