A l’Hospital de Mollet ja hi ha més de cinquanta ingressats. Foto: Arxiu

El Vallès Oriental s’ha tenyit de color vermell al mapa que mostra el risc de brot de coronavirus dels municipis catalans dissenyat per TV3 amb les dades del portal Dades Covid de la Generalitat de Catalunya i el sistema de càlcul utilitzat pel grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC.

A Mollet l’índex de risc de brot fa dies que està per damunt dels 1.000 punts, cosa que significa una elevada possibilitat d’expansió del virus. A més, la taxa de reproducció de l’epidèmia és superior a 1 i, per tant, es considera que creix.

Pel que fa a la resta de la comarca, algunes de les poblacions amb el risc de brot més elevat en aquests moments són Granollers (936,89 punts), Parets (928,09 punts), Caldes de Montbui (1.050,87 punts), Vilanova del Vallès (1.545,08 punts), Santa Maria de Martorelles (2.082,58 punts), Martorelles (573,49 punts) i la Llagosta (445,61 punts).

De fet, aquestes xifres ja s’han vist reflectides a les lliteres dels hospitals vallesans. Des de l’Hospital de Mollet han informat que ja tenen més de cinquanta casos positius ingressats, dels quals quatre es troben a l’UCI. Aquest increment ha encès les alarmes del centre hospitalari, que la setmana passada només tenia quinze pacients positius del virus i ara ja ha registrat tres defuncions a causa de la Covid-19.

A l’Hospital de Granollers les xifres tampoc són esperançadores. En aquests moments hi ha 77 ingressats que han donat positius a les proves PCR fetes al centre (xifra que duplica els resultats de fa quinze dies). És per això que des de la direcció de l’hospital han fet una crida d’infermeres i també han anunciat que preveuen convertir tota una planta en una UCI per poder fer front als nous casos.

Per últim, a l’Hospital de Sant Celoni els pacients també han augmentat amb 15 malalts. Tots tres centres hospitalaris han pres mesures per limitar l’accés de les visites i així disminuir el risc de propagació del virus als equipaments.

MÉS MESURES PER PREVENIR
Per la seva banda, des dels ajuntaments s’han sumat a la imposició de mesures restrictives per controlar els contagis. En el cas de Mollet, el consistori ha decidit cancel·lar el mercat no sedentari i tancar els centres cívics i els equipaments culturals de la ciutat amb l’objectiu de reduir els espais d’interacció social. “Demanem col·laboració i compromís per part dels veïns per reduir la transmissió i tornar a recuperar la normalitat com més aviat millor”, han expressat des del consistori molletà.

La proposta de tancar els mercats ambulants també l’ha seguit la capital vallesana i les poblacions de la Llagosta i Canovelles, en les quals els mercats rebien molta afluència. És per això, i per la llei que ha determinat el tancament temporal de bars i restaurants, que aquests ajuntaments estan donant suport als comerciants i marxants locals amb campanyes de promoció.

Pel que fa a l’ensenyament, tots els centres de la comarca es troben en funcionament, però a Mollet hi ha 13 escoles amb alumnes a casa perquè al seu grup hi ha hagut un cas positiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram