El color vermell del mapa de risc de brot de coronavirus a Mollet cada cop és més intens. Si divendres passat fregava els 900 punts, avui ja ha superat els 1.100. Unes xifres molt elevades, que signifiquen un risc molt alt i que gairebé tripliquen la mitjana catalana, que se situa als 440 punts.

De fet, la taxa de reproducció de l’epidèmia a la capital del Baix Vallès és de 2. Quan és superior a 1, es considera que l’epidèmia creix.

L’última mesura que ha pres no només Mollet, sinó també La Llagosta (760 punts) i Canovelles (780), ha estat suspendre el mercat de venda no sedentària durant les dues pròximes setmanes perquè no s’hi pot garantir el compliment de les mesures de salut i seguretat, criticant que “el Govern català no hauria d’haver traslladat mai aquesta responsabilitat a les alcaldies”.

Mentrestant, el risc de brot a Granollers també és molt alt i ha seguit creixent els últims dies, però no tan accentuadament com en el cas de Mollet. A la capital vallesana l’índex de risc és ara mateix de 950 punts i la taxa de reproducció de l’epidèmia és d’1,61.

On sí que l’índex de risc està totalment disparat, fins i tot més que a Mollet, és a Martorelles, on ja frega els 1.700 punts, amb una taxa de reproducció de l’epidèmia de més de 4.