El congrés del PSC de Barcelona va aprovar la proposta. Foto: PSC

Una Àrea Metropolitana de Barcelona que s’estengui fins al Vallès Oriental. Aquesta és la proposta que va aprovar la federació barcelonina del PSC durant el seu congrés anual, que es va celebrar sota el títol de La Represa a les instal·lacions de la Universitat Pompeu Fabra, situades al carrer Balmes de la capital catalana. L’ambiciós projecte territorial forma part de la declaració Per un nou impuls a la Barcelona metropolitana, que a banda d’ampliar l’AMB fins al Vallès Oriental també incorporaria les comarques del Maresme i el Vallès Occidental a l’organisme.

D’altra banda, la proposta va més enllà de l’ampliació territorial i buscaria altres reformes, com que la presidència de l’AMB s’esculli per sufragi universal directe. En aquest sentit, els socialistes expliquen que aquestes mesures són necessàries perquè l’Àrea Metropolitana necessita una “urgent renovació integral”. La voluntat de la secció barcelonina socialista, però, haurà de tenir en compte l’opinió de molts alcaldes i generar consens davant un canvi tan important.

“S’HA DE MADURAR I VALORAR”
La proposta ha estat rebuda amb una certa distància a la federació comarcal dels socialistes. Jonatan Martínez, primer secretari del PSC al Vallès Oriental, ha explicat a Línia Vallès que aquest projecte “s’ha de madurar i valorar”. Martínez considera que primer cal concretar “els detalls” de l’ampliació abans d’anar més endavant. “S’ha d’anar treballant”, resumeix el líder socialista.

La secció comarcal celebra el seu congrés el pròxim 15 de febrer, on molt possiblement la hipotètica incorporació vallesana a l’AMB serà un tema central.