Els portaveus de PSC i Podem firmant l’acord. Foto: PSC Mollet

Els grups municipals del PSC i de Podem van acordar la setmana passada formar un govern de coalició “d’esquerres i progressista” fins al 2023, segons expliquen els mateixos protagonistes. En un acte amb la portaveu socialista, Mireia Dionisio, i l’homòleg de Podem, Xavier Buzón, es va constatar la bona entesa entre ambdues formacions que es va fer oficial amb la signatura del pacte.

De fet, segons els signants, des de la creació de la comissió bilateral l’estiu passat van quedar clares les idees de ciutat similars entre els dos partits. “Creiem que la incorporació de Podem al govern municipal serà positiva per a Mollet. Hem constatat que entre els nostres projectes hi ha una gran coincidència programàtica i ara és temps de sumar”, assegurava Dionisio. Per la seva part, Buzón considera que en cap cas l’acord és un “repartiment de regidories”, sinó que tracta d’un compromís “de polítiques i accions que s’han de tirar endavant els pròxims anys”.

Les línies de la coalició giraran entorn d’un govern “transparent i feminista, compromès amb la igualtat d’oportunitats, la lluita contra el canvi climàtic, l’ocupació, la cultura i l’esport”, segons afirmen els signants.

Amb la constatació d’aquest acord, la balança del consistori es queda en una posició molt favorable al govern, ja que la suma de PSC i Podem frega la majoria absoluta amb 12 regidors d’un total de 25.