La tempesta política a Sant Fost no afluixa. Foto: Ajuntament

El PSC de Sant Fost ha demanat recentment i a través d’un comunicat que l’alcaldessa, María José Sánchez, retorni l’acta de regidora que “ha traït amb la seva actuació” i l’acusen de “trànsfuga”. Els socialistes expliquen diversos moments clau previs a la investidura per sorpresa de l’alcaldessa. Des del grup municipal asseguren que Josefa mai no es va manifestar en contra de donar suport a IUSF i que fins i tot es va decantar per aquest partit durant l’assemblea dies abans del Ple d’investidura.

Però no totes les crítiques van cap a la recentment escollida mandatària del municipi. En el comunicat també es critica l’actuació tant d’ERC com de Junts i d’En Comú Podem, i afirmen que “els valors ètics i morals haurien de mantenir-se en el comportament polític”.

POSSIBLES ACCIONS LEGALS
El president del PSC de Sant Fost, Juan Álvarez, ha explicat a Línia Vallès que els serveis jurídics “encara estan estudiant com actuar” i que probablement s’acolliran a alguns articles de la “llei antitransfuguisme” per fer-ho. “Estem pressionant per poder actuar legalment”, afirma Álvarez.

D’altra banda, no tenen cap esperança amb un canvi de rumb de Josefa: “A qui s’atreveix a fer una cosa així, la consciència i el sentit de la moralitat li importen molt poc”, deia el cap dels socialistes. L’entesa entre ambdues parts sembla impossible a hores d’ara, ja que Álvarez també ha assegurat que “no hi ha hagut cap mena de contacte” amb Josefa.