Una escena que forma part del pessebre vivent de Sant Fost. Foto: Pessebre Vivent de Sant Fost

El compte enrere per celebrar Nadal arriba a la comarca de la mà d’una de les cites més tradicionals d’aquestes festes: el pessebre vivent de Sant Fost. Uns 150 col·laboradors van fer realitat diumenge l’estrena de la 52a edició d’aquest espectacle amb l’orgull de ser el pessebre vivent més antic del Vallès Oriental.

Grans i petits van fer cua diumenge al Turó de Can Teià per ser els primers a veure el que els seus organitzadors defineixen com “el pessebre dels efectes especials de Catalunya”. En total, es van representar unes 25 escenes amb l’ajuda d’uns 100 figurants voluntaris que van donar vida a personatges imprescindibles d’aquestes dates com la verge Maria, l’àngel de l’anunciament, Sant Josep o el nen Jesús. A aquest centenar de col·laboradors s’hi van afegir una cinquantena més que es van ocupar de la part tècnica, així com diferents animals com burros i bes que també van formar part de les representacions.

Segons explica a Línia Vallès el president de l’Associació Pessebre Vivent de Sant Fost, Amadeu Gelada, el tret distintiu d’aquest espectacle és el seu dinamisme. “Els visitants caminen per la muntanya i van veient escenes vives com els reis muntant a cavall. A més, aquestes representacions estan acompanyades d’una banda sonora i una narració molt curades”. Un altre dels atractius principals del pessebre vivent de Sant Fost és la incorporació d’efectes especials, com l’aparició d’àngels amb tirolina o l’ús de màquines de fum. Gelada assegura que l’obra atrau visitants del poble però també de ciutats properes com Badalona o Santa Coloma. “La majoria ens diuen que es nota que hi ha molta feina darrere l’espectacle”, afegeix.

Tot i reconèixer que l’organització de les escenes comporta un esforç important per part dels voluntaris, Gelada assegura que és “una feina agraïda perquè ens ho passem molt bé i som una gran família. De fet, durant l’any seguim fent trobades i activitats”.

El pessebre vivent de Sant Fost es pot veure el 16, el 23, el 25, el 26 i el 30 de desembre, així com l’1, el 6 i el 13 de gener.

 

Altres pessebres vivents
populars a la comarca

Tot i que el pessebre vivent de Sant Fost és el més antic de la comarca, altres municipis també contagien l’esperit nadalenc als veïns i veïnes amb aquest tipus de representacions.

Aquest és el cas de Martorelles, que oferirà l’estrena de la 42a edició del seu pessebre vivent el 23 de desembre en dos horaris diferents: a un quart de set i a dos quarts de vuit de la tarda.

Les escenes es distribuiran al llarg d’un quilòmetre de recorregut dins del bosc conegut com a Pins d’en Rabasa. A banda del dia de l’estrena, la funció es podrà veure el 25, el 26, el 29 i el 30 de desembre i l’1 de gener.

Les Franqueses també se sumarà a aquesta tradició amb la representació del 21è pessebre vivent de Corró d’Avall, que es podrà veure demà i diumenge a dos quarts de sis de la tarda a l’Església de Santa Eulàlia.

Els amants d’aquest tipus d’espectacles tampoc es poden perdre la representació que faran els Amics del Pessebre Vivent de la Torreta a la Roca els dies 22 i 23 de desembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram