Imatge d’arxiu de les instal·lacions de l’institut la Sínia. Foto: ERC

La construcció del nou edifici de l’institut la Sínia, un equipament que fa més de 8 anys que s’ubica en aules prefabricades a l’àmbit de Can Fradera, va ser el tema principal de la reunió que van celebrar l’Ajuntament i alguns grups de l’oposició dimarts amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, a Barcelona.

Segons van explicar des d’ERC, el Govern català va considerar “prioritària” la resolució d’aquesta situació al poble i va assegurar que “forma part d’un Pla de construcció de nous equipaments educatius que hauria d’estar enllestit en un màxim de set anys”.

En aquest sentit, la mateixa font va indicar que, durant la trobada, el conseller va deixar clar que la cessió per part de l’Ajuntament dels terrenys on s’ubicaria el futur edifici seria necessària perquè “com més aviat es faci, la Generalitat podrà concretar el calendari d’inici de les obres”.

Per la seva part, l’alcalde, Francesc Juzgado, va dir que “abans de cedir el terreny, caldria arrencar del Govern català un compromís de partida pressupostària i un calendari per construir el nou institut”. Tot i això, Juzgado va apuntar que “nosaltres farem el pas de facilitar com més aviat millor l’espai que reuneixi les condicions que ens van transmetre a la reunió”. D’altra banda segons ERC, des d’Educació es va deixar la porta oberta per tal que en la mateixa ubicació del nou institut s’hi construeixi un poliesportiu, una escola de música, una biblioteca i altres serveis municipals.