L’edifici tindrà llum natural gràcies a l’estructura de la façana. Foto: FPHAG

Granollers comptarà amb un nou centre de radioteràpia el 2022 que atendrà mil pacients cada any del Vallès Oriental i Osona. Aquest és el principal anunci que es va fer dimecres en la presentació de l’equipament sanitari, que permetrà a milers d’habitants tractar-se a la ciutat sense haver de desplaçar-se fins a Barcelona. El projecte dels despatxos BAAS Arquitectura i Casa Solo Arquitectes es va donar a conèixer en un acte a l’Hospital de Granollers, on va assistir l’alcalde Josep Mayoral i altres personalitats del Servei Català de Salut, l’Aliança C-17 i el mateix centre mèdic.

L’edifici estarà al costat de l’Hospital, en l’espai que ocupava l’antiga Masia de Can Bufí, i comptarà amb una superfície de 2.300 metres quadrats. L’equipament es caracteritzarà per la confortabilitat, la presència de llum natural gràcies a l’estructura de la façana i la integració amb l’entorn i el recinte hospitalari. A més, està concebut de forma que es pugui ampliar en un futur. Segons un dels arquitectes, Jordi Badia, es busca que l’edifici transmeti “optimisme” als usuaris i que des de qualsevol punt “es pugui veure la llum i el cel”.

Pel que fa als aspectes més tècnics, el pressupost total de l’obra és de 9 milions d’euros, incloent-hi subvencions públiques de diverses institucions i la col·laboració de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers. També tindrà una gran sala de diàlisi i dos acceleradors lineals utilitzats per als tractaments contra el càncer. Està previst que l’inici de les obres sigui a principis de l’any que ve.