Un agent controlant els vehicles aparcats al Montseny. Foto: Agents Rurals

Fa una setmana Línia Vallès informava que, durant el Pont del Pilar, el Montseny va ser envaït per una allau de visitants. Però des de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny expliquen que des de l’inici de la pandèmia aquesta massificació del Montseny s’ha convertit en un problema massa recurrent. Això ha provocat que la Diputació de Barcelona implementés un pla de contenció aquest passat cap de setmana, que va consistir a tancar les àrees de lleure; augmentar el nombre d’informadors cívics; reforçar la senyalització per evitar vehicles mal aparcats; augmentar la freqüència de l’autobús del parc i posar en marxa una campanya de sensibilització.

Tanmateix, la invasió de cotxes ha continuat sent la mateixa que la del Pont del Pilar. És per això que l’alcalde de Sant Esteve de Palautordera, Dani Fernández, considera que aquestes mesures “són insuficients”. Fernández pensa que s’hauria de començar a “prendre accions urgents” que impliquessin limitar l’accés a aquest paratge natural.

Des del Consorci Forestal de Catalunya també s’han sumat a aquest crit i han demanat a totes les forces polítiques amb representació al Parlament de Catalunya que adoptin mesures per regular l’accés al medi natural i que es recuperi “el full de ruta sobre els usos del bosc que fa anys que està aturat”.

“La incisiva promoció de l’ús terciari dels boscos per part de l’administració d’espais naturals i l’interès creixent per a la pràctica d’activitats físiques han portat a un increment descontrolat del consum de natura”, afirmen des del Consorci Forestal de Catalunya, posant com a exemple els centenars de vehicles que ocupen els espais protegits i deixen les seves deixalles al Montseny.