Trobada entre l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca. Foto: Arxiu

El desenvolupament urbanístic d’El Calderí podria començar més aviat del previst. Segons va explicar l’alcalde, Josep Monràs, al programa L’entrevista amb l’alcalde de Vallès Visió, el Consorci de la Zona Franca, propietari d’una part dels terrenys, ha mantingut reunions amb l’Ajuntament per accelerar el projecte.

La previsió és que en aquesta zona es construeixin habitatges de protecció oficial, nous comerços i un camp de futbol. A més, l’espai podria servir per ubicar en un futur un ambulatori i una escola bressol en el cas que fos necessari per a la ciutat. En total, El Calderí compta amb uns 300.000 metres quadrats de superfície.

Pel que fa a les negociacions amb el Consorci de la Zona Franca, Monràs va explicar que havia mantingut reunions periòdiques amb aquest organisme per tal d’accelerar el desenvolupament urbanístic d’aquest espai amb la presentació, durant els pròxims dies, de la documentació necessària per començar els tràmits del projecte.

D’altra banda, el consistori va anunciar aquesta setmana que s’han contractat 23 veïns i veïnes de Plana Lledó en situació d’atur. En concret, les persones seleccionades realitzaran tasques de construcció, neteja, suport a la integració social i jardineria al barri. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa Treball als barris que es va engegar fa nou anys a la ciutat.