A l’Hospital de Granollers s’estan tractant tres pacients. Foto: Arxiu

Després que hagin passat dies sense cap pacient ingressat, abans-d’ahir els hospitals de referència de la comarca van tornar a notificar la presència de positius per coronavirus a les seves habitacions. Concretament, hi ha tres casos a l’Hospital de Granollers, dos al de Mollet (que havia estat gairebé un mes sense cap positiu) i dos més a l’Hospital de Sant Celoni.

Aquest petit repunt de casos, però, era una situació per a la qual tant els metges com la resta del personal sanitari estaven preparats per atendre i eren conscients que podia arribar. De fet, Joan Parellada, director executiu del sector sanitari comarcal del Servei Català de la Salut (SCS), va assegurar que “encara que són pocs casos, en cap cas podem abaixar la guàrdia”. De fet, l’SCS confia estar preparat per si hi hagués un rebrot de casos més important (en algunes zones de la província d’Osca, algunes fins i tot properes a la frontera amb Lleida, el rebrot ha obligat les autoritats sanitàries aragoneses a decretar el retrocés a la fase 2 de la desescalada).

Sigui com sigui, quan es compleix tot just una setmana de l’entrada del conjunt de Catalunya en l’anomenada nova normalitat, el nombre de nous casos registrats al Vallès Oriental és inferior al de la mitjana del país.

Per tal de prevenir l’expansió o l’aparició de nous casos, la Generalitat continua insistint que la millor recepta és la de la distància de seguretat, l’ús de mascareta i la higiene.