L’Audiència Nacional ha dictat que continui empresonat. Foto: Arxiu

Alexis Codina, veí de Sant Fost i membre del CDR detingut el passat 23 de setembre durant l’Operació Judes, continuarà en presó provisional. Així ho va dictar dimecres el jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, decisió que també afecta tres altres CDRs acusats de terrorisme.

García Castellón ho va decidir en la vista de mesures cautelars, argumentant que “persisteixen els motius pels quals es va acordar l’ingrés a presó per pertinència a organització terrorista, tinença d’explosius i conspiració per a la comissió d’estralls”. També va fonamentar la mesura cautelar pel suposat “risc de fuga, de reiteració delictiva i de destrucció de proves”. La decisió arribava l’endemà que la mateixa Audiència es posicionés a favor dels advocats dels empresonats i declarés nul·les les ordres de presó, ja que va considerar que es va vulnerar el dret a defensa dels detinguts perquè no es va proporcionar informació essencial.

Des d’Alerta Solidària van qualificar l’actuació de l’òrgan judicial de “nova maniobra jurídica de l’estat espanyol per mantenir el segrest”. També van exigir “l’alliberament de tots els presos polítics”. Demà els empresonats compliran dos mesos en presó provisional a Soto del Real.