Mollet Feminista a la manifestació del 8-M. Foto: Twitter (@CDRMolletdelVallès)

El 8 de març va trepitjar fort a la ciutat. Tant que va deixar una nova entitat. El nou col·lectiu Mollet Feminista s’ha estrenat aquest passat cap de setmana amb la celebració de les primeres Jornades Feministes de Mollet.

Dijous passat, amb motiu del dia de la dona treballadora, FemRevol, el nou moviment Mollet Feminista i altres grups molletans van organitzar un seguit d’activitats per reivindicar els drets de les dones i conscienciar els ciutadans sobre aquesta lluita. Amb piquets informatius, van recórrer la ciutat des de la Plaça Catalunya per explicar els motius que van portar a fer una vaga tan generalitzada, entre els quals destaca aconseguir una vida digna per a qualsevol persona independentment del seu gènere.

A més, Mollet Feminista es va unir amb una de les colles més importants de la ciutat, la veterana Colla dels Morats, i van organitzar les primeres Jornades Feministes. Aquestes van preparar un grup d’activitats que van reunir molletans i veïns de pobles de la rodalia. Durant divendres i dissabte, les jornades van acollir activitats com una paella vegana, una taula rodona sota el nom ‘Les nostres experiències’, un curs d’iniciació de defensa personal i xerrades sobre la igualtat de gènere i els drets de les dones. 

Dissabte a les 18.30h de la tarda a El Jardinet de Mollet, sota el nom de ‘Concerts en femení’, s’acabava la jornada amb un seguit d’actuacions de bandes formades íntegrament per dones. Sota una il·luminació lila, el color que representa la lluita feminista, els grups Minervas, Tuna Tumaca, Betamorfosi i Cable Obsession van fer ballar grans i petits amb el seu ritme. “Hem donat força a la lluita feminista amb un concert molt mogut. L’energia que desprenia tant el públic com nosaltres ha fet d’aquest vespre una experiència fantàstica”, asseguraven les integrants de Cable Obsession. La nit va finalitzar amb DJ Partisana i una bona barra de menjar i begudes encapçalada pels Morats.