Les conselleres Capella i Vergés van visitar el centre. Foto: Generalitat

Ester Capella, Consellera de Justícia, i Alba Vergés, de Salut, van visitar dimecres el Centre Educatiu Els Til·lers per presentar l’ampliació de la Unitat Terapèutica, que passarà d’una capacitat de 12 a 20 persones, pràcticament el doble.

Des del Departament de Justícia expliquen que aquest augment de places correspon a “l’obertura d’una nova Unitat de Convivència”, que consisteix en “un servei destinat exclusivament a facilitar la rehabilitació i reinserció a la comunitat dels joves”. Aquest departament buscarà “crear un ambient agradable i càlid, reduir l’estrès, l’agressivitat i l’agitació dels joves atesos, mitjançant els sentits i l’experimentació d’estímuls visuals, auditius, olfactius i tàctils agradables i relaxants”.

Els Til·lers acull actualment menors que han comès delictes, privats de llibertat per una ordre judicial i amb problemes de salut mental i toxicodependències.

MÉS PROFESSIONALS
L’increment de places anirà acompanyat de 14 nous professionals a l’equip dels 26 que ja formaven part de l’equipament. D’altra banda, l’ampliació ha suposat una inversió inicial de mig milió d’euros per adequar l’espai i un cost afegit d’1,7 milions cada any per al seu finançament. Amb l’actuació, es busca millorar l’atenció, el tractament i la cura dels joves interns en centres de justícia juvenil.