Els comuns diuen que han perdut “la il·lusió i l’esperança de canvi” amb Carles Miquel. Foto: Sant Fost En Comú Podem

Nou terratrèmol polític a la comarca. Ahir al matí, tal com va avançar Som Sant Fost, Sant Fost En Comú Podem va anunciar que trencava el pacte de govern amb ERC-Junts i la regidora no adscrita Maria José Sánchez (ex PSC) a l’Ajuntament de Sant Fost, en un episodi similar al que es va viure a Parets fa poques setmanes.

En una roda de premsa que van fer a les portes del consistori hores més tard, els comuns van justificar la seva decisió assegurant que han perdut “la il·lusió i l’esperança de canvi” que els van portar a signar l’acord de govern i també van explicar que no senten “confiança i respecte mutu” per part de l’alcalde Carles Miquel i dels regidors d’ERC-Junts.

Els comuns argumenten que fins ara s’havien mantingut al govern per “la responsabilitat i el compromís adquirits amb el municipi i els veïns”, però denuncien que hi han trobat “un alcalde que governa a porta tancada i incomplint l’acord” que van firmar. Malgrat tot, des de la formació asseguren que seguiran “treballant per aconseguir tots els objectius” que no han pogut assolir fins ara. “Ho farem amb la serenitat de saber que ho hem lluitat des del govern i convençuts que des de l’altre costat també es pot fer”, conclouen, descartant una possible moció de censura conjuntament amb Independents Units per Sant Fost (IUSF) que podria desbancar Miquel de l’alcaldia.

Precisament, Miquel va explicar ahir al matí a Línia Vallès que ja coneixia la decisió dels comuns des de feia temps i que des de la formació lila li van dir que la ruptura es produiria després de les eleccions catalanes d’aquest passat 14 de febrer per “no interferir en els resultats”.

De fet, aquest divorci s’arrossega des de fa mesos, ja que el desembre de l’any passat els comuns, en un comunicat, ja anunciaven una crisi de govern per discrepàncies en diferents aspectes amb els independentistes.

La sortida dels comuns, doncs, deixarà ara el govern municipal de Miquel en minoria al plenari.