La majoria dels socialistes van rebutjar la moció. Foto: Twitter (@oriolvila)

L’alcalde Josep Mayoral va viure dilluns una de les sessions més tenses i complicades del mandat al Ple extraordinari sobre la sentència del Procés. Després que el PSC i les forces independentistes no es posessin d’acord en una posició conjunta sobre la condemna dels presos polítics, els socialistes van decidir votar en contra de la moció de rebuig a la sentència. Això va aixecar discrepàncies al grup polític de l’alcalde, ja que dues regidores del PSC van decidir abstenir-se i trencar la disciplina de partit, una decisió molt poc habitual al consistori granollerí.

La moció que volien tirar endavant ERC, Junts per Granollers i Primàries repetia la fòrmula similar de molts altres ajuntaments catalans que titlla la sentència de “vulneració dels drets polítics” i reclama la llibertat dels presos i exiliats.

La versió socialista i que no van acceptar les forces independentistes posava en el centre la “manca de diàleg” entre Espanya i Catalunya. En aquest sentit, criticava tant la duresa de la sentència com les “actuacions violentes i actes vandàlics” dels independentistes.

SENTÈNCIA “MOLT DURA”
Tot i la negativa final, Mayoral ha estat un dels alcaldes socialistes més contundents contra la sentència. El mateix dia que es feia pública, Mayoral va dir que es tractava d’una sentència “molt dura” i que es manté la “unilateralitat i judicialització”.