Els responsables estan citats a finals de juny. Foto: Google Maps

Novetats en el cas del vessament de residus de l’empresa Ditecsa al Besòs, al seu pas per Montornès, del desembre de fa dos anys. Segons va informar a finals de la setmana passada El Periódico, el jutjat d’instrucció número 2 de Granollers ha citat com a imputats diferents directius de la companyia, que hauran de declarar a la capital de la comarca a finals del mes de juny.

El procediment judicial, però, començarà uns dies abans, els dies 9 i 15 del mateix mes, amb interrogatoris a diferents testimonis de l’accident, com operaris de la fàbrica que estaven treballant el dia dels fets.

Tot plegat arriba més de dos mesos després que es conegués que la Fiscalia presentés una querella contra l’empresa i alguns dels seus màxims responsables per aquest episodi, que va afectar de manera greu la biodiversitat del riu Besòs. De fet, en el seu escrit, el fiscal afirma que els acusats eren “coneixedors en tot moment” que a la planta hi havia una acumulació “important” de residus i productes perillosos “molt superior a la permesa”.

En l’incendi es van vessar grans quantitats de materials tòxics provinents de la planta industrial, que va provocar la mort d’animals i va obligar a desallotjar més de 250 persones que treballaven en 119 empreses pròximes. Dues d’elles, a més van ser ateses per l’inhalació de fums.