Els Mossos han detingut quatre persones. Foto: Arxiu

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal d’abast internacional dedicada al tràfic il·lícit de vehicles. Hi ha quatre detinguts de nacionalitat búlgara i d’edats compreses entre els 28 i 54 anys. Els arrestats robaven els vehicles a Catalunya i els enviaven a altres punts de l’Estat i a diferents països del nord d’Àfrica i del centre d’Europa per vendre’ls.

Segons l’ACN, el grup actuava sempre seguint un mateix modus operandi. A última hora del dia recorrien diferents localitats catalanes a la recerca de vehicles que quadressin amb la marca que necessitaven.

Llavors manipulaven els panys i la centraleta per poder emportar-se’ls i els deixaven a la via pública, en llocs discrets i propers als seus domicilis, per veure si la policia els detectava. Substituïen les matrícules originals per evitar que es poguessin identificar els vehicles com a robats. Un cop tenien la certesa que els cotxes havien passat desapercebuts, els amagaven en pàrquings comunitaris llogats per l’organització, en llocs propers als seus domicilis o en aparcaments públics de Barcelona.

Des d’aquests punts, traslladaven els cotxes a una empresa de transports de Parets, on treballaven dos dels detinguts. En aquestes instal·lacions modificaven tots els elements d’identificació dels vehicles com el número de bastidor, tant l’encunyat al xassís com l’electrònic.

Aquestes operacions les realitzaven durant els caps de setmana, quan l’empresa, totalment aliena a l’activitat il·lícita, estava tancada.