A l’interior de la nau hi havia prop de 1.000 plantes. Foto: Mossos / ACN

Dos homes, residents a la Llagosta, van ser detinguts la setmana passada per cultivar gairebé un miler de plantes de marihuana en una nau situada a Castellterçol (una localitat del Moianès).

Els agents havien començat a investigar la nau a principis d’aquest mes, gairebé 15 dies abans del moment de la detenció, i davant les sospites de l’activitat que s’hi podia estar fent, van organitzar un operatiu (conjunt entre les comissaries de Moià i de Manresa) per al passat dia 16.

A l’interior, la policia va requisar prop d’un miler de plantes, així com maquinària industrial per separar les parts consumibles, assecadors de xarxa i el material per posar el producte final en bosses per a la seva venda. De la mateixa manera, els Mossos van observar un greu risc d’incendi a causa de l’elevat consum d’energia.

Els arrestats, acusats d’un presumpte delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric (igual que en la majoria de plantacions que els Mossos troben, havien manipulat el subministrament) van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Granollers, on van declarar dijous de la setmana passada.

MÉS DETINGUTS AL MOIANÈS
Aquesta, però, no ha estat l’única intervenció al Moianès contra el cultiu de marihuana. A principis d’aquesta setmana els Mossos van detenir dos clans familiars dedicats al cultiu de marihuana que treballaven a Barcelona, el Vallès Occidental i el Gironès.