La Generalitat apunta incompliments de la normativa. Foto: Arxiu

La Generalitat assegura que la societat Circuits de Catalunya -gestora de l’autòdrom- “no compleix amb la normativa que s’ha d’aplicar”. Així ho va avançar la setmana passada El País, gràcies a l’accés a l’auditoria sobre aquest equipament. Concretament, l’informe apunta a irregularitats que van des de retribucions no reconegudes en el conveni per un import de més de 700.000 euros fins a contractacions de treballadors temporals no permeses.

De fet, el document apunta que hi va haver irregularitats en el pagament d’hores extra dels treballadors i que 21 empleats van superar el màxim legal d’hores que marca l’Estatut dels Treballadors.

D’altra banda, un altre dels punts més polèmics de l’auditoria és el repartiment incontrolat d’entrades per a invitacions en els esdeveniments de Fórmula 1 i Moto GP. Segons s’indica, l’any 2017 el Gran Circ va comptar amb 3.420 entrades gratuïtes i el Campionat Mundial de Motociclisme amb un total de 3.718.

“JA S’HA RESOLT”
Tanmateix, des de l’Ajuntament asseguren que aquesta situació “ja s’ha resolt” i que ara mateix la gestió del Circuit es troba en una situació normal. Segons l’alcalde, Pere Rodríguez, bona part de les irregularitats venen arran del canvi de gestió del traçat.