La vaga de neteja va començar el 8 de maig. Foto: Twitter (@teletimle)

Els treballadors del servei de neteja viària i recollida d’escombraries i l’empresa Urbaser han arribat a un acord per desconvocar la vaga de recollida d’escombraries que es va iniciar el passat 8 de maig. Segons l’Ajuntament, l’acord ha arribat després de la mediació del consistori, fruit de la qual es van celebrar diverses reunions de conciliació durant el cap de setmana. Finalment s’ha evitat continuar amb una situació que començava a afectar la higiene i la salubritat dels carrers molletencs.

DESACORD AMB EL COMITÈ
Tal com es va explicar a la darrera edició de Línia Vallès, la situació va començar per la negociació d’un nou conveni del qual ja es va signar un preacord. Allà es recollien diferents peticions de la plantilla d’Urbaser pel que fa a la millora de les condicions laborals. Tanmateix, els treballadors van decidir convocar una vaga perquè el comitè d’empresa es va negar a signar-lo. La causa esgrimida va ser un expedient disciplinari obert arran d’una agressió entre dos treballadors de l’empresa, un d’ells membre del mateix comitè.

CRÍTIQUES ALS SERVEIS MÍNIMS
L’Ajuntament va denunciar en un comunicat que no es respectessin els serveis mínims establerts després de la convocatòria de vaga. Segons el consistori, hi va haver diversos actes incívics per dificultar-ne el compliment.