ERC ha preguntat al govern local quantes persones han participat en la decisió sobre el carrer Migdia. Foto: Aj. de Parets

Només han passat poques setmanes des que, després de la moció de censura de Sumem Esquerres i el PSC, es va conformar el nou govern de Parets. D’ençà d’aleshores, però, la formació de l’exalcalde Jordi Seguer, Ara Parets ERC, no ha deixat passar cap oportunitat per criticar la gestió de Francesc Juzgado i Casandra Garcia al capdavant del consistori.

El darrer exemple de l’oposició que practicaran els republicans durant la resta del mandat ha tingut lloc aquest dilluns 22 de febrer. Els independentistes han fet públic un comunicat adreçat al nou govern en el qual exigeixen resposta a alguns dels temes més candents al municipi. Al mateix document, la formació de Seguer fa una dura crítica a la deriva del consistori, del qual assenyalen que està sumit en la “inacció”.

El comunicat, en total, recull onze reclamacions o demandes d’informació que demostren la ferida que la moció va obrir en el si de la política paretana. Entre d’altres, ERC exigeix saber el cost que tindrà aturar el tancament del Sot d’en Barriques, les dades de participació pel que fa a la decisió del canvi de mobilitat al carrer Migdia o si ja s’han començat a fer controls de velocitat amb radar al municipi.

A més, els republicans acusen el govern de manca de transparència pel que fa al calendari dels Plens i a les ordres del dia i conclusions de les Juntes de govern. “A dia d’avui no ens han facilitat cap informació”, asseguren.

I ELS IMPAGAMENTS?
Al mateix temps, el comunicat també ha servit a ERC per demanar explicacions sobre la polèmica oberta pel mateix govern fa dues setmanes sobre suposats impagaments durant el curt mandat de Seguer. Juzgado i Garcia van assenyalar que la gestió política de l’exalcalde hauria deixat gairebé un milió d’euros sense pagar.

“Quinze dies després que el nou govern de l’Ajuntament fes públic que el govern plural havia deixat factures sense pagar, continua sense fer-se pública la relació de les factures i per quins conceptes eren”, remarquen des d’ERC.

Així mateix, la formació independentista assegura que l’actitud de socialistes i Sumem denota “manca de transparència” i és “una clara demostració que la notícia publicada per Sumem Esquerres i el PSC era una cortina de fum per tapar la inacció que hi ha a l’Ajuntament d’ençà de la seva arribada al govern”.