Una instantània del fum que sortia de la coberta de la indústria A.3 Aprofitament i Assessorament Ambiental. Foto: Twitter (@mujerguernica)

“Potser s’haurien de començar a fer les coses bé en matèria de seguretat química”, piulava una usuària de Twitter mentre la coberta de la nau A.3 Aprofitament i Assessorament Ambiental, situada al polígon Coll de la Manya de Granollers, encara tenia les flames enceses i omplia de fum la comarca.

Aproximadament pels volts de les deu de la nit d’aquest dimarts, dotacions de Bombers, els Serveis d’Emergències Mèdiques i la Policia Local van mobilitzar-se per fer front a l’incendi originat en aquesta nau que es dedica al reciclatge de residus electrònics, mecànics i de tota mena de metalls. Alhora, Protecció Civil va activar en fase d’alerta el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat) i va demanar als veïns de Granollers i de Lliçà d’Amunt i de Vall que es confinessin a casa seva per protegir-se del fum.

Segons els Bombers, l’incendi, que l’hauria detonat un prestatge ple de piles de liti, va provocar que la nau afectada col·lapsés. A les onze de la nit d’aquest dimecres, efectius dels Bombers continuaven refrescant els punts calents. Per sort, no es va haver de lamentar cap ferit arran de l’incendi, la columna de fum del qual es va poder presenciar des de quilòmetres a la distància i va alertar nombrosos veïns i veïnes, que van penjar fotografies i vídeos a les xarxes socials ràpidament.

“Vam voler protegir les fàbriques de l’entorn i el que vam fer va ser deixar que l’incendi es consumís perquè hi havia risc de col·lapse”, detallen des de Bombers. Els treballadors de les empreses properes van poder reprendre l’activitat dimecres a mig matí.