A l’Hospital de Granollers hi ha 76 infectats per la Covid-19. Foto: Arxiu

Sembla que la temible tercera onada i les conseqüències de les festes nadalenques ja han passat factura als hospitals vallesans. Els tres centres sanitaris de la comarca acumulen aquesta setmana 140 ingressos per coronavirus, cosa que suposa un augment dels casos.

L’Hospital de Granollers informava aquest dimecres que tenia 76 malalts de coronavirus a les seves lliteres, sis més que fa set dies. Malgrat que l’augment no és exagerat, des del centre granollerí han comunicat que tenen l’UCI amb totes les places ocupades i que estan estudiant posar llits de cures intensives a la segona planta, com va passar durant la primera onada de la pandèmia.

Els ingressos per Covid-19 també segueixen augmentant a l’Hospital de Mollet. Segons el centre sanitari, actualment hi ha 46 malalts amb coronavirus, 13 més que fa una setmana, i ha mort una persona per culpa del virus.

D’aquesta tercera onada tampoc se n’ha escapat l’Hospital de Sant Celoni, que sempre ha estat el menys colpejat per la Covid-19. Tant és així que des d’aquest centre sanitari han decidit restringir l’entrada dels familiars i acompanyants fins a nou avís “davant l’evolució epidemiològica i per garantir la seguretat dels pacients”. Actualment en aquest centre hospitalari hi ha 20 persones ingressades per Covid-19, sis més respecte a la setmana anterior.

D’altra banda, a principis d’aquesta setmana l’Hospital de Granollers explicava a Línia Vallès que la pandèmia ha afectat l’activitat quirúrgica del centre, reduint un 25% l’ús de les sales d’operacions (abans feien servir les vuit sales existents, ara només sis).