Actualment hi ha tres pacients amb coronavirus a Granollers. Foto: HG

Per segona setmana consecutiva, les dades de casos de coronavirus que es publiquen cada dimecres deixa un saldo creixent en els tres hospitals de la comarca. Així, abans-d’ahir hi havia tres pacients amb Covid-19 a l’Hospital de Granollers (un més que la setmana passada), l’Hospital de Mollet seguia tractant les mateixes dues persones, idèntica situació i nombre de casos positius a la qual es viu a l’Hospital de Sant Celoni.

Les dades, doncs, continuen estant lluny de les que es van patir en aquests tres centres mesos enrere però les autoritats sanitàries han incidit un cop més en què no s’ha d’abaixar la guàrdia ni relaxar-se. De fet, ahir es va confirmar la primera mort pel rebrot del coronavirus a Lleida que va portar la Generalitat a imposar un confinament perimetral a tota la comarca del Segrià.

Així doncs, més que mai cal seguir les mesures de distanciament i higiene, encara que la regió metropolitana nord sigui on s’està detectant un índex de contagis més baix de tota la regió sanitària de Barcelona.

LA MASCARETA, OBLIGATÒRIA
Però pel que fa a les mesures de protecció, des de la mitjanit d’ahir hi ha una novetat destacada: l’obligatorietat de dur mascareta a tot Catalunya, fins i tot quan es pugui mantenir la distància de seguretat de dos metres.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va avançar l’entrada en vigor d’aquesta obligatorietat dimarts passat i l’endemà el president Quim Torra va anunciar al Parlament que la mesura es publicaria al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Per la seva banda, la consellera de Presidència i exalcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, va explicar que les multes per incomplir la mesura seran de 100 euros.