Imatge de la campanya de la CUP ‘Salvem El Tabaran’. Foto: CUP

Les obres prèvies a l’enderrocament del Tabaran, com la delimitació del perímetre que es veurà afectat per la destrucció de l’edifici, van començar dimecres. Per aquest motiu, la CUP va tornar a criticar aquesta actuació i va anunciar que ha recollit més d’un miler de signatures, tant en paper com en format digital, per evitar fer efectiva la desaparició d’aquest emblemàtic edifici.

En aquest sentit, el partit va qüestionar la decisió del govern municipal d’enderrocar el Tabaran al·legant que “tal com recull l’informe tècnic, no es pateix una situació de ruïna tècnica”. Segons la CUP, aquest argument hauria de ser suficient per aturar les obres fins que el govern municipal que sorgeixi de les eleccions del mes de maig, “pugui revisar de forma participada i consensuada un nou projecte de futur”.

D’altra banda, el partit va opinar que la posada en marxa de l’enderrocament és “una greu irresponsabilitat i un autèntic atemptat contra el dret dels molletans i molletanes a preservar i gaudir del seu patrimoni històric i de la memòria sentimental de generacions senceres”.

En aquest sentit, el portaveu de la CUP, Marc Compte, va denunciar “l’actitud de tancament al diàleg del govern municipal i la seva negativa a obrir un procés participatiu per a buscar una solució consensuada sobre el futur d’aquest emblemàtic espai que garanteixi la seva preservació”. Per a Compte, el Tabaran s’ha convertit en “una mostra d’un dels distintius del projecte de ciutat de l’actual govern, que ha deixat part del nostre patrimoni i dels nostres signes d’identitat entre l’oblit i el menysteniment, fora de les seves grans prioritats”.

UN PROJECTE POLÈMIC
Cal recordar que la decisió d’enderrocar del Tabaran, construït l’any 1919, ja va ocasionar a l’estiu una allau de crítiques entre la major part dels grups de l’oposició. Aquest va ser el cas d’ERC que va lamentar que Mollet perdi “un espai d’alt valor sentimental i patrimonial”. Canviem Mollet també va demanar que “es valorin alternatives per evitar l’enderroc de l’edifici”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram