Els treballs ja estan en marxa. Foto: Aj. de Montornès

Canvis profunds. Aquesta setmana l’Ajuntament ha anunciat que des de principis d’aquesta setmana estan en marxa les obres d’urbanització al barri de Can Xec. Aquest projecte ha de servir per fer més amples alguns carrers (i també per reasfaltar-los, en tots els casos que sigui necessari), però també per posar al dia diferents xarxes de subministraments bàsics per als veïns, com la d’aigua, la de clavegueres, el gas i les de telefonia, entre altres. De la mateixa manera, se soterraran tots els serveis que actualment van per l’aire.

El projecte, de fet, preveu alinear totes les finques i compta amb una inversió total de gairebé dos milions d’euros. El primer tram de les obres farà que s’obri el carrer de Pablo Neruda des de l’avinguda d’Icària, obra que s’aprofitarà per fer un tram nou de xarxa de clavegueres. Alhora, en aquesta fase que ja s’ha posat en marxa es farà més ample el carrer de Vallromanes.

Els terminis amb els quals treballa el consistori és que el primer tram d’aquestes obres estigui enllestit cap a després de Reis, durant la setmana de l’11 de gener de l’any que ve, tot i que la durada total dels treballs s’estima que serà d’un any i mig.

L’empresa terrasseca UTE Hercal Diggers – AMSA és la responsable de les obres, que haurien d’haver-se posat en marxa fa dos mesos, a mitjans del mes de setembre.