Imatge de la presentació del projecte ‘Suburbana’. Foto: TAG

La companyia La Conquesta del Pol Sud presentarà aquest cap de setmana al Teatre Auditori una instal·lació que farà reflexionar els assistents sobre la realitat que viu una persona immigrada que es dedica a la recollida de cartró pels carrers de Granollers.

El resultat d’aquest projecte és Suburbana, una instal·lació que proposarà al públic vídeos, sons i altres elements per conèixer de prop la vida d’en Najim. Segons els creadors d’aquesta iniciativa, l’objectiu és fer un recorregut per la ciutat des dels ulls d’aquelles persones que, sovint, passen desapercebudes i que d’alguna manera són invisibles per a la societat.

“Treballem a cavall entre la investigació periodística i la poesia visual amb la voluntat de submergir el públic en un espai perquè faci un recorregut immersiu entre imatges, sons, paraules i declaracions de personatges de la vida pública de Granollers”, expliquen des de la companyia. A més, afegeixen que, en definitiva, volen “que les persones pensin i sentin coses, que es posin a la pell de l’altre, que coneguin una altra realitat i reflexionin sobre ella”.

El projecte transmetrà, doncs, el contrast entre la societat benestant i la visió d’un estranger sense recursos que es defineix com un supervivent. La instal·lació es podrà veure demà i diumenge en vuit passes diferents: a les sis, a les set, a les vuit i a les nou del vespre.

ALTRES PROPOSTES
Però abans de gaudir del nou projecte de Conquesta del Pol Sud, el Teatre Auditori acollirà avui el concert del percussionista Miquel Bernat, que oferirà un recital familiar gratuït a partir de les set de la tarda i la sessió habitual dues hores més tard.

Una altra de les propostes artístiques del cap de setmana arribarà demà de la mà de Dagoll Dagom. En aquesta ocasió, el Teatre Auditori oferirà la representació Maremar a les sis de la tarda i a les nou de la nit.

L’espectacle explicarà la història de Pèricles, un jove príncep que viu múltiples aventures per la Mediterrània mentre s’escapa d’un cruel dictador que el persegueix.