Membres de l’ANC van escridassar Colomé. Foto: Consell Comarcal

Probablement va ser el Ple de Constitució del Consell Comarcal més tens i polèmic que es recorda a la sala Tarafa de Granollers. L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, hi arribava divendres de la setmana passada amb la tranquil·litat de tenir un acord amb el PSC i En Comú Guanyem sota el braç que li garantia la presidència de la institució durant mig mandat.

Així va ser, però ni de bon tros amb la calma que desitjava el nou màxim representant de l’organisme vallesà. Des del primer moment, membres de l’ANC del Vallès Oriental van xiular, escridassar i increpar el nou president. Amb proclames com “no al 155”, “volem unitat” o “no ens representen” van omplir el ple d’un ambient molt poc habitual.

“EL PACTE DE LA VERGONYA”
Els 19 vots de Junts, el PSC i els comuns van suposar desbancar ERC com a gran favorita per revalidar el càrrec. Davant les protestes dels integrants de l’ANC, que titllaven de “pacte de la vergonya” l’acord tripartit, es va escenificar l’entesa que donarà la presidència durant dos anys a Colomé i dos més a Emilio Cordero (PSC).

Malgrat la disconformitat dels membres de l’entitat independentista, des d’ERC no van voler tancar portes al nou mandatari. De fet, Marc Candela, cap de llista dels republicans, va mostrar-se disposat a oferir un pacte més ampli. “No ens cansarem d’estendre la mà perquè entenem que el Consell s’ha de governar des de la màxima pluralitat”, va assegurar Candela.

El republicà, però, tampoc es va mossegar la llengua en la seva intervenció i va criticar “una voluntat manifesta per desplaçar ERC dels òrgans de govern d’aquesta institució”.