“La ciutat és educació, per això les ciutats educadores cuidem les nostres escoles. Escoles que són ciutat i ciutat que és escola”. Amb aquestes paraules, l’alcalde de Granollers i membre del comitè executiu de l’Associació Internacional de ciutats Educadores, Josep Mayoral, va començar el seu discurs durant l’acte en directe entre Barcelona, Bilbao, Rosario (Argentina) i el mateix Granollers amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

A l’acte, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el polític argentí Pablo Javkin, el regidor de Bilbao Koldo Narbaiza i Mayoral van debatre sobre els compromisos i reptes que han d’aconseguir les ciutats educadores de cara al futur. En aquesta línia, Colau va recordar que “les escoles són els equipaments clau i més estratègics de les ciutats, ja que actuen com a nodes de la transformació”. “Cal treure cotxes i recuperar l’espai públic per millorar la vida i la cohesió. Fent-ho estem protegint les escoles i pacificant els seus voltants”, va argumentar l’alcaldessa de Barcelona.

Paral·lelament, el batlle granollerí va exposar que la participació ha de seguir sent el pilar de les ciutats educadores. “Sabem dialogar, escoltar i mirar. Actualment, l’administració ha fet un pas més per demanar al conjunt de la ciutadania que contribueixi a definir el futur de les seves ciutats”, va concloure Mayoral.